Byggsystemer

Moelven Byggsystemer består av virksomhetsområdene Limtre, Byggmoduler, Systeminnredning og Elektrotjenester.

I boligmarkedet er Moelvens største styrke den korte byggetiden, som er halvert sammenlignet sammenlignet med tradisjonell plassbygging. – Vi har et stort potensial til å ta markedsandele. Men det viktigste i 2014 er å skape lønnsom vekst, sier divisjonssjef Marcus Johansson i Byggsystemer.

Klikk her for å se videoreportasje med divisjonssjef Marcus Johansson.

Selskapene innen divisjonen Byggsystemer leverer fleksible systemløsninger til interiørvegger, modulbygg, elektriske installasjoner og bærende konstruksjoner i limtre til prosjekt- og entreprenørkunder, hovedsaklig i Norge og Sverige og for deler av sortimentet også i Danmark.

Divisjonen satser sterkt på å videreutvikle konseptet og systemet sammen med kunder og eksperter innen arkitektur, design og konstruksjon. Flere av divisjonens produkter og systemløsninger er miljøvennlige alternativer til tradisjonelle materialer og løsninger.

Både Limtre, Byggmoduler og Systeminnredning er markedsledere i Sverige og Norge.

Limtre
Moelven er den ledende produsenten av limtre i Norge og Sverige og har to fabrikker i Norge og en i Sverige. I tillegg til standardkonstruksjoner leverer vi i stigende grad kundetilpassede konstruksjoner til ulike formål. Kundene våre er å finne i prosjektmarkedet og byggevareforretninger, fremfor alt i Skandinavia og England.

Limtre er et alternativ til betong og stål i bærende konstruksjoner i de fleste typer bygg. Fordelene med å bruke limtre i bærende konstruksjoner, er at det har god formstabilitet og gode styrkeegenskaper i forhold til vekt og volum. I tillegg er det et miljøvennlig materiale som kan gjenvinnes i sin helhet. Limtre finnes i et stort antall standarddimensjoner.

Limtre fra Moelven er blitt brukt til en rekke trebruer i Norge og Sverige det siste tiåret, og limtre i bærende konstruksjoner har også preget en rekke signalbygg de senere årene.

Byggmoduler
Moelven er Skandinavias ledende produsent av modulbygg. Produksjonen skjer innendørs i fire fabrikker i Sverige og én i Norge. Vi produserer modulbaserte bygg for kontor og serviceformål, bygg- og anlegg, hoteller, skoler og barnehager pluss moduler til prefabrikkerte leiligheter der modulene leveres monteringsklare på byggeplassen.

Kundene er offentlige og private byggherrer, entreprenører, boligutviklingsselskaper og bedrifter som driver med utleie av midlertidige bygg.

Moduler brukes både til midlertidige og permanente bygg. Modulene kan ved behov enkelt og uten store kostnader demonteres og flyttes. Produksjonen foregår innendørs under ideelle forhold. Ved å bygge med moduler reduseres behovet for arbeidskraft på byggeplassen og man får kort byggetid og bedre kontroll på byggeprosessen.


bygginnredning
Byggnnredning består av de markedsledende selskapene Moelven Nordia AS i Norge og Moelven Eurowand AB i Sverige. Kundene er entreprenører, industribedrifter og eiendomsselskap. Våre systemløsninger og prefabrikkerte vegger og spesialhimlinger brukes først og fremst i nybygg, ombygde eller rehabiliterte næringsbygg. Vi tilbyr også effektive serviceløsninger til våre kunder.

Innredningene er skreddersydde og kan enkelt flyttes og brukes på nytt og de leveres monteringsklare, noe som gir kortere byggetid. Våre systemløsninger er kostnadseffektive alternativer til tradisjonelle plassbygde gipsvegger i kontorbygg og den industrielle produksjonsprosessen garanterer høy kvalitet. Våre kunder behøver bare å kommunisere med en samarbeidspartner, fra behovsanalyse til ferdig montering.

Moelven Nordia AS har 14 salgskontorer fra Tromsø til Kristiansand, foruten hovedkontoret på Jessheim. Moelven Eurowand AB har sitt hovedkontor i Örebro, og selskapet har regionkontorer i fem av de største byene.

Elektro
Moelven Elektro AS utfører prosjektering, installasjon, service og vedlikehold av sterkstrøms- og svakstrømsanlegg i det norske markedet. Foruten installasjoner i Moelven-produserte modulbaserte bygg og innredningsløsninger, arbeider vi med eksterne oppdrag for kommersielle og offentlige bygg, i tillegg til service og vedlikehold. Vi utfører også alle typer elektriske arbeider innenfor industri- og industriautomasjon.

Moelven Elektro AS betjener prosjekt- og servicemarkedet i området Lillehammer-Skien-Halden gjennom selskapets avdelingskontorer i Lillehammer, Moelv, Hamar, Raufoss, Gardermoen, Oslo, Drammen ogTønsberg.

Vårt fokus ligger på tilgjengelighet, punktlighet og gode kunderelasjoner, og våre kvalifiserte og fleksible servicemontører og teknikere har bred erfaring med alle typer installasjoner.

 
Divisjonssjef i Moelven Byggsystemer
Marcus Johansson
Administrerende direktør
Byggsystemer
+46 10 1226686